Direct naar inhoud
VAN GROOT NAAR BETER
Verhuizen

VAN GROOT NAAR BETER

Doesburg zet zich in om binnenkort een verhuiscoach aan de slag te hebben

Een verhuiscoach helpt ouderen in een eengezinswoning te zoeken naar een meer passende, kleinere woning. Oudere Doesburgers die bij WIJ een grote woning huren en willen verhuizen kunnen eind 2024, begin 2025 hier hulp bij krijgen. Sommige ouderen vinden de huidige woning wel erg ruim, ervaren onveiligheid of kunnen het schoonmaken van het huis en onderhoud van de tuin niet meer aan. Aan de andere kant zijn er jonge gezinnen die graag meer woon- en leefruimte wensen. Hulp bij verhuizen kan er voor zorgen dat meer mensen een passende woning bewonen. Dat gebeurt door de inzet van een verhuiscoach voor het voeren van woonadviesgesprekken met senioren.

De Provincie Gelderland heeft het Actieplan Wonen en meer specifiek het project ‘Doorstroom sociale huur’ Actie 10 - Verhuiscoach (gelderland.nl). Zo levert de provincie Gelderland een bijdrage aan een passende woning voor iedereen in Gelderland. De provincie Gelderland is sinds 2021 doorstroming actief aan het stimuleren. Dat hebben ze gedaan door advies en ondersteuning te bieden naast het mede financieren van een verhuiscoach. Er zijn momenteel 8 focusregio’s doorstroomprojecten met provinciale verhuiscoach actief. De ervaringen zijn positief. In mei hebben ze een oproep geplaatst voor aanmelding ondersteuning doorstroming sociale huur met inzet provinciale verhuiscoach voor opstarten nieuwe focusregio’s. Hierbij biedt de provincie gedurende een periode tot en met december 2025 de inzet van een verhuiscoach hulp om het project van de grond te krijgen. Hier hebben wij ons samen met de gemeente Doesburg en Caleidoz voor aangemeld en onze aanvraag is gehonoreerd.

 

Dat we nu focusregio zijn betekent dat we in Doesburg financiële en inhoudelijke ondersteuning krijgen bij het structureel organiseren van een verhuiscoach. Vanaf september zijn we (WIJ, de gemeente Doesburg en Caleidoz) met de provincie aan de slag om de samenwerkingsafspraken te maken. Eind 2024, begin 2025 zal de verhuiscoach dan naar verwachting kunnen starten.  


We hopen met de verhuiscoach te bereiken dat er meer woningen beschikbaar komen zodat meer mensen een passende woning kunnen bewonen en zo prettiger wonen.


Zodra er meer te melden is plaatsen wij een nieuw bericht op de website.

 

Naar top